Chokolade Fondue

 

1 dl kakaopulver

1 dl sukker

1 1/2 dl cremefraiche

50 g blockchokolade (mørk)

1/2 dl piskefløde

 

Kacao, sukker og creme fraiche blandes i en stor gryde og varmes langsomt op. Chokoladen brækkes i stykker,kommes i gryden og smeltes under omrøring. Bananskiver, mandarin- og appelsinbåde, æble- og pærebåde, jordbær, kirsebær, stenfri svesker og valnødder kan stikkes på fonduegaflerne og derefter dyppes i den varme chokoladefondue. Fonduen er også god som chokoladesauce til is.

 

 

eller

 

Fondue:

200-400 g mørk chokolade i plade

2 spsk Grand Marnier eller cognac

 

Frugter m.v.:

Forskellig slags frugt som jordbær, ananas, appelsin, banan, vindruer o.l.

Desuden valnødder, marcipan, små marengs eller sandkage

 

Chokoladen brækkes i stykker og smeltes i en tykbundet gryde. Tilsæt Grand Marnier eller cognac og chokoladen hældes over i fonduegryden. Lad chokoladen snurre til den er tyk og blank. Frugterne skæres i mindre stykker og dryppes godt af, før de anrettes i små skåle. Sandkage og marcipan skæres i terninger og valnødderne halveres.