Chokolade Fondue
1 dl kakaopulver
1 dl sukker
1 1/2 dl cremefraiche
50 g blockchokolade
(mørk)
1/2 dl piskefløde
Kacao, sukker og creme fraiche blandes i en stor gryde og
varmes langsomt op. Chokoladen brækkes i stykker,kommes
i gryden og smeltes under omrøring. Bananskiver, mandarin- og appelsinbåde,
æble- og pærebåde, jordbær, kirsebær, stenfri svesker og valnødder kan stikkes
på fonduegaflerne og derefter dyppes i den varme chokoladefondue. Fonduen er
også god som chokoladesauce til is.
eller
Fondue:
200-400 g mørk chokolade
i plade
2 spsk Grand Marnier
eller cognac
Frugter m.v.:
Forskellig slags frugt
som jordbær, ananas, appelsin, banan, vindruer o.l.
Desuden valnødder,
marcipan, små marengs eller sandkage
Chokoladen brækkes i
stykker og smeltes i en tykbundet gryde. Tilsæt Grand Marnier eller cognac og
chokoladen hældes over i fonduegryden. Lad chokoladen snurre til den er tyk og
blank. Frugterne skæres i mindre stykker og dryppes godt af, før de anrettes i
små skåle. Sandkage
og marcipan skæres i terninger og valnødderne halveres.